Trek de bergen in en geniet van het uitzicht

Natuur

Natuur

Het bosrijke gebied rondom Casa la Brugna leent zich uitstekend voor korte of langere wandelingen. Er zijn verschillende officiรซle routes in de omgeving die herkenbaar zijn aan de rood/witte pijlen. De lokale alpine vereniging biedt regelmatig begeleide wandeltochten aan, zowel in de directe omgeving als daarbuiten. Op www.trekkingtaroceno.it vindt u het programma en de contactpersonen.

Wilt u avontuur dan kunt u de Cogena-rivier afdalen. Vanuit Casa la Brugna is het een uurtje lopen naar het vertrekpunt en klauterend over rotsen en door kloven bent u binnen drie uur weer terug bij het vakantiehuis.

De Cinque Terre bestaat uit de vijf dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore en zijn sinds 1997 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebied is moeilijk bereikbaar met de auto, het beste is om de trein te nemen. Er loopt een wandelpad dat de vijf dorpjes met elkaar verbindt, waarvan het deel tussen Riomaggiore en Manarola bekendstaat als de Via dell’Amore. Het wandelpad loopt door de olijf- en citroenboomgaarden en biedt een prachtig uitzicht op zee en grillige kust. Heeft u geen zin om te lopen dan kunt u ook per trein of boot alle dorpen, behalve Corniglia, bereiken.