Het land van kastelen en motoren

Cultuur

Cultuur

Ferrari, Lamborghini, Maserati, de legendarische Morini, Malaguti en Ducati zijn slechts enkele van de vele “sterren” van dit land, synoniem met glamour en passie voor miljoenen mensen over de wereld. Als u meer wilt weten over de bedrijven, auto’s, motorfietsen, musea of om een aantal van ’s werelds mooiste en meest waardevolle privรฉcollecties van auto’s en motorfietsen te bezoeken, bent u op de juiste plek. De regio heeft een grote passie voor motoren, zo veel zelfs dat het MotorValley heet. Tijdens de jaarlijks “funghi”-feesten vult Borgo Val di Taro zich met Ferrari’s.

Ferrari museum

Parma is als oude stad van cultuur- en muziekminnende adel rijk aan kunstwerken die getuigen van haar verleden als Europese hoofdstad. Een bezoek aan Parma kan niet zonder de prachtige aanblik van het Piazza Duomo waar de kathedraal, de doopkapel en het bisschoppelijk paleis een zeldzaam schilderachtig middeleeuws plaatje vormen. Vlakbij de Camera di San Paolo, in het centrum, ligt het machtige Palazzo della Pilotta, gebouwd door de Farnese familie, met de Biblioteca Palatina, het Nationaal Archeologisch Museum, het houten Farnese Theater (een van de mooiste oude theaters ter wereld), het Bodoniano Museum, de Galleria Nazionale en het neoclassieke Regio Theater. Verder mag je het Parco Ducale niet missen, rijk aan beeldhouwwerken van de kunstenaar Jean Baptiste Boudard, noch het hierin liggende Palazzo Ducale.

Het hertogdom Bourbon de Parma was een Franse enclave tussen de Italiaanse stadsstaatjes. De rivier Cogena (dialect voor grens) achter Casa la Brugna was de grens tussen het Hertogdom Parma en Genova. De burchten, paleizen, forten en landhuizen in de omgeving worden zonder meer beschouwd als de mooiste en best behouden van Italiรซ zoals:

  • Het kasteel van Bardi, het op รฉรฉn na grootste in Europa, ligt majestueus op zijn uitloper van rode jaspis en biedt torens en rondgangen over de machtige muren, een schilderachtige wapenplaats en talloze zalen met fresco’s.
  • Het kasteel van Compiano dat teruggaat tot het jaar 1000 en toebehoorde aan Grimaldi-familie, domineert het oude stadje maar ook de hele Tarovallei. Nu is het een hotel-restaurant en kunt u het bijbehorende museum bezoeken.